2015.09.04 Press release

Representanter för Bolaget har besökt kunden spanska Indra

Representanter för Bolaget har besökt kunden spanska Indra ASTG AB:s styrelseledamot Olov Widigsson jämte störste aktieägaren Reidar Östman har nu i enlighet med vårt löfte till markanden besökt spanska Indra.

Vi finner ingen som helst anledning att linda in vad som sades på mötet i fina ord och fraser, utan redovisar bara verkligheten sådan den är.
 

– Tre gånger under mötet upprepade Indras högste chef för satellitdelen att vi kom minst ett år för sent.

– Indra var tydliga med att ASTG AB:s företrädare uppträtt oärligt i ett antal frågor.

– Redan i början av 2014 uppstod leveransstörningar kring radomerna.

– Idag har Indra tvingats ta in minst två nya leverantörer och kommer hädanefter alltid att kräva böter för förseningar och uteblivna leveranser.

– Indra kommer i fortsättningen att kräva full dokumentation istället för det lappverk ASTG AB gett dem.

– Med anledning av denna oseriösa behandling, de med all rätt anser sig utsatta för av ASTG AB är kommande 2-8 antenner som ska byggas på P7-basen inte tillgängliga för ASTG AB.

– På frågan om vi har någon som helst möjlighet att komma i fråga längre fram blev svaret att De är mycket intresserade av vår ( ASTG AB:s ) P9-antenn, det vill säga den mindre modell som framtagits för israeliska IAI.

– Nära kontakter kommer nu att hållas mellan bolagen ( ASTG AB och Indra ) och ett besök av Indra planeras till årsskiftet.