2020.10.19 Press release

KEBNI TECKNAR AVSIKTSFÖRKLARING MED INDISK PARTNER, GRINTEX, FÖR ATT FÅNGA MARITIME MÖJLIGHET I INDIEN

Etablerade och högkvalitativa antenntillverkaren KebNi har tecknat en avsiktsförklaring med Grintex India Ltd. Grintex är ett väletablerat MSME-företag (Micro, Small & Medium Enterprise) i Indien med lång erfarenhet av att leverera avancerade tekniklösningar till den indiska regeringen. KebNi och Grintex har kommit överens om att inrätta ett affärspartnerskap i syfte att etablera KebNis närvaro i Indien, inklusive att uppfylla kraven för den indiska regeringens “Make in India” -politik. Parterna riktar sig specifikt mot kravet på att leverera toppmodern satellitutrustning till olika sjöprogram på den indiska marknaden som utnyttjar bestämmelserna i den nya försvarsförvärvspolitiken 2020 (DAP 2020) som lanserades av den indiska försvarsministern den 28 september 2020. Detta medför förbättrade multiplikatorer för upphandling från MSME-företag.

Stockholm, Sverige, 19 oktober 2020 – KebNi AB, ett börsnoterat bolag på Nasdaq First North Growth Market-börsen i Sverige, fokuserade på att bli en ledande leverantör av antennlösningar och betjänade internationella myndigheter och kommersiella marknader tillkännager att det idag har tecknat en avsiktsförklaring med Grintex India Ltd med målet att marknadsföra KebNis lösningar och produkter under “Make in India” som kommer att involvera inhemsk design, utveckling och tillverkning i Indien, anpassade efter det indiska kundbehovet.

Under de senaste åren har Indiens premiärminister, Narendra Modi, främjat “Atmanirbhar India”, översatt till “Självberoende Indien”, och nyligen har Indiens regering meddelat ett embargo mot vissa produkter, inklusive kommunikationsutrustning, som bara kommer att levereras från indiska tillverkare eller tillverkare som uppfyller kraven för “Make in India”. Detta inkluderar att tillhandahålla sofistikerad satellitkommunikationsutrustning för maritima plattformar tillverkade i Indien.

“Det finns goda möjligheter för KebNi-produkter i Indien, men du måste förstå hur man ska operera och hur man positionerar sig på den lokala marknaden, särskilt med kraven” Make in India “. Jag är mycket nöjd med att ingå ett avtal med Grintex India Ltd, som är väl kvalificerat för att positionera våra produkter i Indien, inklusive att vi uppfyller nödvändiga upphandlingskrav samt behovet av lokal produktion i landet, inklusive lokala support- och underhållstjänster. Detta följer vår strategi att skapa en starkare global räckvidd och tar oss ytterligare ett steg framåt”, säger Carsten Drachmann, VD för KebNi.

Grintex, som är i linje med premiärminister Narendra Modis “Make In India” -initiativ, som lanserades den 25 september 2014, förstår att målet med detta initiativ inte bara är att göra Indien till ett globalt tillverkningsnav utan också att stimulera lokal teknikutveckling inom alla sektorer inom regeringen och den privata industrin. Grintex har en lång och framgångsrik erfarenhet när det gäller att hjälpa välrenommerade internationella teknikföretag att uppfylla kraven “Make in India”, inklusive att tillhandahålla tillverkningsanläggningar och lokala partnerskap.

“Grintex har två decennier av framgångsrika högteknologiska leveransprogram i Indien och utomlands. Vi täcker alla faser i kundens livscykel, inklusive förförsäljning med identifiering av möjligheter, projektimplementering och kundsupport efter försäljning. Vi har lång erfarenhet av att arbeta med utländska partners för att introducera deras produkter på den indiska marknaden. Jag tror att KebNi har en stark produktportfölj som passar den indiska marknaden och jag är glad över att ingå ett partnerskap med KebNi. På kort sikt ser vi en bra möjlighet till Indiens enorma maritima domän med ny satellitkommunikationsutrustning de kommande åren”, säger befälhavare Manoj Kumar, VD för Grintex Naval & Maritime Systems Division.