2020.10.13 Press release

KEBNI-PRODUKTTEST STARTAR I RYSSLAND

Etablerade och högkvalitativa antenntillverkaren KebNi engagerar sig i kundtestning i Ryssland med sin partner AMPLUS-SAT. Kunden testar KebNis nya 1,8 meter Drive Away-lösning från Satmissions produktportfölj.

Stockholm, Sverige, 13 oktober 2020 – KebNi AB, ett börsnoterat företag på Nasdaq First North Growth Market-börsen i Sverige, fokuserar på att bli en ledande leverantör av stabiliserade och mobila satellitantennlösningar och betjänar internationella myndigheter och kommersiella marknader tillkännager att det, i linje med den övergripande strategin, har levererat en av sina nya och innovativa produkter från Satmission för kundtestning i Ryssland.

Företaget meddelar att det har levererat en enhet, DSNG 1.8m Drive Away-antenn för kundtestning och prövning i Ryssland som en del av samarbetet med sin partner AMPLUS-SAT. Detta är en del av den övergripande försäljningsstrategin för att positionera KebNi i Ryssland. Produkten täcker både Ku-band- och C-band-satellitfrekvenser, vilket gör den idealisk för både höghastighetsdatadrift på Ku-band och för drift under svåra väderförhållanden med en automatisk växling till C-banddrift. Dessutom är Drive Away-lösningen mycket strömlinjeformad och aerodynamisk och har en av de lägsta profilantennerna i sitt slag på marknaden.

KebNis VD Carsten Drachmann sade: “Vi har under en tid sett ett behov av denna typ av kombinerade Ku-band- och C-band-produkter i Asien och Östeuropa. Covid-19 har gjort kundengagemang utmanande de senaste månaderna, så jag är glad att vi nu har kunnat leverera vår nya produkt till Ryssland för den första kundtestningen och verifieringen på plats. Under förutsättning att vi testar framgång och kundnöjdhet de närmaste månaderna förväntar vi oss att vi kommer in i ytterligare kommersiella diskussioner med kunden.”