2020.09.07 Press release

KEBNI ANLITAR RÅDGIVARE I FRAMKANT FÖR FOKUSFLYTT TILL 5 MILJARDER USD LEO SATELLITMARKNAD

Etablerade och högkvalitativa antenntillverkaren KebNi ökar sitt fokus på lösningar för satellitkonstellationer med Low Earth Orbit (LEO).

Stockholm, Sverige, 7 september 2020 – KebNi AB, ett börsnoterat företag på Nasdaq First North Growth Market-börsen i Sverige, fokuserar på att bli en ledande leverantör av antennlösningar, verkande mot internationella myndigheter och kommersiella marknader har meddelat utnämningen av Ronald van der Breggen som särskild rådgivare till VD.

I denna roll kommer Ronald att hjälpa till att utveckla KebNis vinnande strategi för den stora möjlighet som framtida LEO-satellittjänster representerar. Ronald har över 25 års erfarenhet inom tele- och satellitkommunikation. Detta inkluderar arbete för flera av de mest framstående satellitoperatörerna, varav de senaste fem åren exklusivt har varit för LEO-operatörer, särskilt LeoSat inom områdena strategisk och kommersiell planering och försäljning.

Nya rapporter på LEO-marknaden inkluderar Absolute Reports som förutsäger en global marknadsstorlek på 5,2 miljarder USD fram till 2024.

KebNis VD, Carsten Drachmann, säger: “KebNi är väl positionerat för att använda sin teknik och sina stabiliseringsplattformar för att fånga betydande marknadsandelar på den kommande satellitmarknaden med Low Earth Orbit (LEO).”

LEO erbjuder nya sätt att kommunicera via satellit och använder en konstellation av satelliter som är mycket närmare jorden än traditionella geostationära satelliter (GEO). Nyckelfunktioner i LEO inkluderar högre datahastigheter och mindre fördröjning, som genom KebNis teknik kommer att erbjuda fördelen med förbättrad säkerhet, sömlös integration och operativ flexibilitet för slutanvändare globalt, “tillade han.

Vi ser en stor framtid i IOT, 5G-backhaul och olika andra affärskritiska applikationer för företag och myndigheter. Med företag som Amazon, OneWeb, Starlink, Iridium och Telesat som för närvarande håller på att skjuta upp tusentals satelliter med låg omloppsbana är det KebNis strategiska mål att utöka sitt produktutbud och utnyttja sin nuvarande unika teknik för att leverera markutrustning och terminaler för detta nya LEO-satellitnät. För att hjälpa oss att fastställa och genomföra den bästa strategin för att uppnå detta långsiktiga mål ser jag fram emot att arbeta med Ronald, som var pionjär i LEO-branschen under de senaste fem åren och ger företaget en bred expertis och branschkunskap”, summerar han.

KebNi har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige och har en lång historia och erfarenhet av marina satellitantennlösningar och lösningar för tröghetsrörelseavkänning. Företaget marknadsför sina produkter genom tre affärsområden – KebNi Maritime for Maritime Satellite Antennes, KebNi Inertial Sensing for Inertial Measuring Units och KebNi Land Mobile for Communication on the Move (COTM) samt Communication on the Pause (COTP) antenner. KebNis produkter och lösningar riktar sig till statliga och militära kunder samt kommersiella kunder inom industrier för robotik och självkörande fordon.

Van Der Breggen sa: “Jag ser väldigt mycket fram emot att vara med i KebNis process för att definiera sin vinnande strategi för LEO-möjligheten. LEO-marknaden kännetecknas av sitt stora tillkännagivande och dess mycket olika, men stora möjligheter. I det sammanhanget är jag redan imponerad av KebNis fokus på var det ser möjligheter att utnyttja sina robusta och högkvalitativa produkter och tekniska möjligheter. Jag är övertygad om att det kommer att ge företaget många möjligheter över hela världen och jag är glad att hjälpa företaget att utveckla den framgången.

Härstammande från Nederländerna, Ronald van der Breggen, har mer än 20 års erfarenhet inom telekom- och satellitsektorn. Han började sin telekomkarriär på Dutch Telecom, KPN och KPNQwest och steg till positionen som VP IP Services. Han anslöt sig sedan till SES, en av världens ledande satellitoperatörer som Vice President Customer Account Management. Från 2015 till 2019 tjänstgjorde han som Chief Commercial Officer för LeoSat, där företaget under hans ledning säkrade 2 miljarder USD i förlanseringsåtaganden.