2014.06.03 Press release

ASTG: C2SAT lanserar en ny Ku antenn för den kommersiella marknaden

STOCKHOLM, SVERIGE, 3 juni 2014 – (NGM MTF, ASTG). Advanced Stabilized Technologies Group AB (publ).

C2SAT utökar nu sitt erbjudande för den kommersiella marknaden genom att lansera en ny antenn, Ku100, som till storleken är den minsta antenn C2SAT tagit fram för den kommersiella marknaden, med reflektordiameter på en meter. Detta gör att Ku100 är mycket väl lämpad för fartyg inom offshore marknaden, där mindre och robusta VSAT antenner är mycket konkurrenskraftiga. Ku100 är redo för serieleverans under kvartal 4.

Om Advanced Stabilized Technologies Group AB

I ASTG ingår de helägda dotterbolagen C2SAT communications AB, C2SAT Communications Technology AB, C2SAT Asia Pacific (Pte.) Ltd samt AIMS AB.

C2SAT communications AB utvecklar, tillverkar och säljer innovativa 4-axliga stabiliserade VSAT antenner för framförallt marina installationer. C2SAT Communications Technology AB, ansvarar för utvecklingsprojekt baserade på C2SATs antennrobot. C2SAT Asia Pacific ansvarar för försäljningen, att bygga upp, koordinera och stödja nätverk av distributörer och service- och installationspartners i Sydostasien, baserat på lokal produktion i Singapore. AIMS AB utvecklar och säljer avancerade tröghetssensorsystem, IMU:er som är avsedda för mätning av rörelser i tre dimensioner.

Bolagets säte är i Stockholm.

För mer information, kontakta: 

Fredrik Gisle, VD/CEO                         

Advanced Stabilized Technologies Group AB

Isafjordsgatan 32B, 164 40 Kista, Sverige

Tel: 08-705 95 00, fredrik.gisle@astg.se, www.astg.se