2014.05.06 Press release

ASTG: AIMS tecknar distributionsavtal med Soulutions Motion Technologies i Israel

STOCKHOLM, SVERIGE, 6 maj 2014 – (NGM MTF, ASTG). Advanced Stabilized Technologies Group AB (publ)

AIMS, som ingår i ASTG, har idag ingått distributionsavtal med Soulutions Motion Technologies Ltd. (”Soulutions”) i Israel. Soulutions arbetar med system inom rörelsekontroll och tillverkar egna produkter samt representerar andra leverantörer för att kunna erbjuda skräddarsydda lösningar till sina kunder. Soulutions är huvudsakligen inriktat mot medicinteknik, försvarssystem och stabiliserade plattformar.

I en kommentar till avtalet säger AIMS, tillika ASTGs, verkställande direktör Fredrik Gisle: ”Vi är glada över att ha tecknat ett distributionsavtal med Soulutions Ltd. i Israel. Soulutions är specialiserade inom kontrollsystem och är en väletablerad aktör i Israel. Vi har redan börjat se en del positiva spinoffeffekter av ordern som vårt systerbolag C2SAT fick från IAI (Israel Aerospace Industry) i höstas och ser stor potential för AIMS i Israel”.

Om Advanced Stabilized Technologies Group AB (publ)

I ASTG ingår de helägda dotterbolagen C2SAT communications AB, C2SAT Communications Technology AB, C2SAT Asia Pacific (Pte.) Ltd samt AIMS AB.

C2SAT communications AB utvecklar, tillverkar och säljer innovativa 4-axliga stabiliserade VSAT antenner för framförallt marina installationer. C2SAT Communications Technology AB, ansvarar för utvecklingsprojekt baserade på C2SATs antennrobot. C2SAT Asia Pacific ansvarar för försäljningen, att bygga upp, koordinera och stödja nätverk av distributörer och service- och installationspartners i Sydostasien, baserat på lokal produktion i Singapore. AIMS AB utvecklar och säljer avancerade tröghetssensorsystem, IMUer som är avsedda för mätning av rörelser i tre dimensioner.

Bolagets säte är i Stockholm. ASTGs aktie är noterad på NGM Nordic MTF med Mangold Fondkommission AB, 08-503 015 50, som bolagets Mentor och likviditetsgarant (market maker).

För mer information, kontakta: 

Fredrik Nygren, Styrelseordförande, fredrik.nygren@astg.se    

Fredrik Gisle, VD/CEO, fredrik.gisle@astg.se    

Advanced Stabilized Technologies Group AB (publ)

www.astg.se                                 

Tel: 08-705 95 00